Lust je nog Spruitjes?

megaspruitAlweer een logje over eten, ditmaal over spruitjes…nou ja…

SPRUITEN!

De theorie dat spruitjes pas lekker zijn als het van die kleine kogeltjes zijn heb ik al lang achter me gelaten. Onze spruiten zijn Mega groot en daar moeten we het maar mee doen!
Gisteren heb ik er (lach niet) ZES gekocht, genoeg voor een portie groenten voor twee personen.
Ik  heb zo’n joekel opgemeten en kwam tot een lengte van 7,5 centimeter en 5 centimeter breed:

 

2013_Sept_Spruiten_01Dit soort enorme spruiten vind ik maar niks om te koken. Wat veel lekkerder is om ze te roerbakken, na ze in dunne schijfjes te hebben gesneden. Kijk eens wat een hoop groenten je dan overhoudt:

2013_Sept_Spruiten_02

Voor de gezelligheid en wat variatie heb ik er een oranje paprika aan stukjes bijgevoegd.
Een roerbak begint voor mij bijna altijd met het smoren van een flinke ui en wat knoflook, waarna deze keer de spruitenschijven en paprikastukjes er bij gingen en zeezout en peper uit de molens.

2013_Sept_Spruiten_03

Inmiddels had ik een paar scharrel kippenpootjes met chili & lime kruiden in de oven liggen. Ik trek altijd eerst het velletje weg, kruid ze dan en dan het velletje weer terug, zodat het vlees sappig blijft. Er kwam geen olie of boter aan te pas.
Het was een simpel maaltje met wat komkommer en olijven ernaast, maar echt heerlijk. Onlangs hebben we de spruitjes op deze manier bij vis gegeten en dat was ook lekker.
En intussen keken we naar De Wereld Draait Door via BVN;-)

2013_Sept_Spruiten_04

Dit bericht is geplaatst in Eten en Drinken, Huiselijkheden, Kokkerellen met de tags . Bookmark de permalink.