Recreatie Puin

Er spoelt nog steeds afval en puin aan van het wrak van de Rena, het containerschip dat voor de haven van Tauranga door een onverantwoordelijke navigatiefout op een rif is gelopen, véél milieuschade heeft veroorzaakt en onlangs in tweeën is gebroken.
In de digitale “krant” van de Bay of Plenty (dat is het gebied waar wij wonen) las ik zojuist een bericht dat een stel wandelaars een stuk ten Noorden van het wrak, aan het strand van Orokawa Bay plotseling een enorm “bouwwerk” van aangespoeld puin (hout in dit geval) van de Rena ontdekten!

Niemand leek te weten wie dit had gemaakt, totdat een lezer van dit bericht reageerde dat hij op zaterdag 28 januari met vrienden daar op het strand een hele (waarschijnlijk) familie aan het slepen was met aangespoeld hout en bezig was de toren te bouwen, in de heersende zomerhitte.
Het is dermate zwaar hout dat het bouwwerk sterk genoeg is om op te klimmen.

(bron en foto’s: Sunlive)

Dit bericht is geplaatst in Art - Kunst, Milieu, New Zealand, Onze omgeving, Opmerkelijk, Techniek met de tags , . Bookmark de permalink.