Dinner with a View

Eigenlijk “Eten met Uitzicht”, maar in het Engels vind ik het veel chiquer klinken;-)

We hebben een senioren jaarkaart voor de Skyline Gondolas, wat goedkoper is dan één keer retour naar het restaurant op Mount Ngongotaha, dussss…   al ga je maar twee keer per jaar, dan heb je het eruit. Zo rond je 65ste (Henny is het al voorbij en ik net niet) ga je toch wat praktischer denken, gezien het feit dat je inkomen drastisch is verminderd;-)

Het is best leuk, zo naar boven met de kabelbaan, als “locals” doen we dat natuurlijk alleen als het een mooie heldere dag is. Toeristen worden regelmatig bij slecht weer, soms zonder enig uitzicht, naar boven gehesen omdat de reisorganisatie dat nu eenmaal heeft geboekt voor die dag, meestal inclusief lunch of dinner buffet.

Zondagmiddag met prachtig zomerweer hadden we in ene zin om weer eens naar boven te gaan. Op de website van Skyline kun je zien waar daar allemaal te beleven is, dus dat ga ik niet beschrijven.
Nooit zo erg in gehad, maar er zijn daar een paar “walking tracks”, met acceptabele afstanden. Twintig minuten vinden wij net mooi, dus namen we de “bush walk”. De vlag dekt de lading niet helemaal, maar het was zeker de moeite waard, want we genoten verschillende prachtige vergezichten.
In ene hadden we nog meer zin…  zouden we er gaan eten? Ook wel weer eens leuk, zo’n dinner buffet, waar altijd wel iets bij is wat je lekker vindt. Dusss… een tafeltje met super-uitzicht geboekt voor 1800 uur, met precies genoeg tijd om weer naar beneden te gondalen (excusez dit niet bestaand werkwoord), naar huis te rijden, onze Tim eten te geven en weer terug en naar boven.

Hieronder een greep uit de foto’s die ik heb gemaakt van die middag en tijdens het eten. Jammer dat de tafeltjes wat kaal waren, vroeger lagen er tafelkleden op, die zijn vast wegbezuinigd. Maar er was allerlei lekkers en…. UITZICHT… vooral toen de zon begon onder te gaan.
Zoals altijd: Klik op de kleine afbeelding linksboven en navigeer moeiteloos verder!

Zie ook mijn eerder gemaakt filmpje over de Gondolas op ons YouTube Kanaal:

Dit bericht is geplaatst in Filmpjes van Ons, fotoserie, New Zealand, Onze omgeving met de tags , , . Bookmark de permalink.