Handen op de rug!

Verslag van mijn piloot ditmaal:

Vandaag weer eens een dagje voor mezelf. Bezig zijn met vliegen in alle denkbare vormen.
Onze Cessna staat al een poosje geparkeerd in een van de hangars van de Classic Flyers in Tauranga:

Daar staat ook allerhande museum-materieel en museum-bezoekers kunnen er vrij inlopen. Dus heb ik wat “notities voor bezoekers” erop aangebracht, zoals gegevens van mijn vliegtuig

en op het voorruit deze medeling:

 Ik heb mijn vliegtuig net buiten gezet met de bedoeling om wat gaten in het firmament te gaan boren (drilling some holes in the sky) als er ineens  een stel kinderen, zo tussen de 5 en 10, de hangar binnenrennen naar alle plaatsen waar ze eigenlijk niet mogen zijn. Iets waar je denkelijk een neus voor hebt op die leeftijd.

Mijn eerste reactie was luidkeels:  “ Hands on your back please !”
Inmiddels waren de bijbehorende ouders ook in zicht een van hen riep “ Handjes op je Rug!”  (De andere liet het afweten omdat ze van Aziatische afkomst was)

Na mijn eerste verbazing vertelde die moeder mij dat mijn accent en het vliegtuig met de tekst “de vliegende Hollander” voor haar twijfel overliet over mijn herkomst. Ze is een dochter van Nederlandse ouders en zag er op toe dat haar kinderen minimaal ook Nederlands konden verstaan en spreken: poe poe !

Terwijl ik ze, bij gebrek aan reguliere suppoosten, de volgende hangar liet zien legde ik even aan de Aziatische moeder uit wat er aan de hand was, ze moest er op zijn Aziatisch vreselijk om lachen.

Dit bericht is geplaatst in New Zealand, Opmerkelijk, Sportvliegen. Bookmark de permalink.