Vliegen naar het Rena Wrak

Maandag (2e Paasdag) was zo’n mooie heldere, rustige en zonnige dag dat het wel heel zonde zou zijn om niet te gaan vliegen. Ik was al een poosje niet mee geweest en was nieuwsgierig naar het wrak van de Rena, het container vrachtschip dat vorig jaar oktober ca. 25 km voor onze kust door onzorgvuldig handelen van de gezagvoerder op een rif was gelopen en sindsdien nog steeds milieuschade aanricht. (De gezagvoerder is inmiddels voor de rechter schuldig bevonden).
Vorige week woensdag is tijdens zwaar weer het achterschip, inclusief de brug, van het schip afgebroken en door de hoge golven verzwolgen.
Tijdens onze vlucht heb ik gefotografeerd en gefilmd en Henny heeft er een 4 minuten filmpje van gemonteerd:

Dit bericht is geplaatst in Filmpjes van Ons, Fotografie, Milieu, New Zealand, Onze omgeving, Sportvliegen met de tags , , . Bookmark de permalink.