Lekker uit en eten;-)

Vandaag zijn we 46 jaar getrouwd en wat een druilerige, saaie, winterdag leek te worden, pakte anders uit.
Henny had voor vanavond een tafeltje gereserveerd in een restaurant (we gaan hier eigenlijk nooit uit eten, vinden het doorgaans ongezellig en het eten valt bijna altijd tegen) en stelde voor om onze camera’s op te pakken en op een “foto tourtje” te gaan.

We wonen hier alweer bijna tien jaar in een schitterende omgeving met eindeloos veel natuurschoon en je raakt hier nooit uitgefotografeerd. We hebben het de hele middag droog gehouden en pas toen we thuis kwamen regende het uitbundig.
De weergoden waren ons goed gezind!

We hebben een prachtige tocht gemaakt en ook veel foto’s natuurlijk. Daar laten we zowel op Facebook als hier nog wel het een en ander van zien.
Eind van de ochtend belandden we in ons favoriete koffie/lunch café dat vandaag op onze route lag. Leuke plek die vooral graag wordt bezocht door mensen die van gezond en biologisch/organic eten houden. Foto’s volgen nog, maar hier alvast eentje van ons, genietend van zalige koffie en een overheerlijke blueberry muffin. Henny had z’n camera een stukje verder op de lange tafel buiten op de timer gezet:

okere_cafeOmdat dit logje over eten gaat heb ik het nu verder alleen maar daar over, dus ik maak nu een sprongetje van een paar uur:
Wat hebben we vanavond zalig gegeten in het restaurant!
Ik had m’n kleine cameraatje bij me voor het geval ik foto’s wilde maken, wat ik ook heb gedaan, maar we waren al begonnen aan de main course voordat ik de mooie presentatie vast kon leggen, dus ik kan hier alleen het voorgerecht en het dessert laten zien.

Vooraf:
Pan Seared Scallops, Kumara Cake, Sauté Spinach, Melon Salsa and Citrus Sauce

entree

Main (geen foto, sorry..):

Marlborough Ora King Salmon
Thyme & Lemon Risotto,
Salsa Verde
Beurres Blancs

***

Dessert::

Tiramisu, Coffee & Boysenberry Sauce, Vanilla Tuille & Grapes

De Tuille is een de lepel, in feite een

De Tuille is een koekje, in dit geval in de vorm van een LEPEL en als zodanig bruikbaar, zij het voorzichtig!

Bij al dit heerlijks hebben we een fles Pinot Noir van NZ bodem gedeeld.
Het was een fijne dag.

Dit bericht is geplaatst in Eten en Drinken, Natuur, New Zealand, Onze omgeving, Uitgaan. Bookmark de permalink.