Potato Tom !

potatotom_01
Wisten jullie dat tomaten en aardappelen tot dezelfde plant-familie behoren?

Daar had ik geen notie van, totdat een vriendin een filmpje uit een actualiteiten rubriek van onze TV-One NZ op haar Facebook zette.
Daarin vertelde een enthousiaste meneer dat er nu een plant op de markt was die zowel tomaten als aardappelen levert… aan één en dezelfde plant dus!!

Eerlijk gezegd snapte ik er nog niet veel van, maar vandaag las ik in een tuin magazine een artikel erover waarin alles duidelijk werd.

Omdat tomaten en aardappelen tot dezelfde “familie” behoren blijkt het zo te zijn dat een tomaat  prima kan groeien op de wortels van een aardappelplant.
Bijzonder toch?  Een noviteit van misschien wel wereld niveau!

De in dit land bekende firma “Incredible Edibles”, die zijn naam eer aan doet voor wat betreft hetgeen ze leveren, heeft deze plant ontwikkeld.

Ik ben bang dat zo’n noviteit een paar lieve centen kost… ga dat in ieder geval eens uitzoeken en, afhankelijk van de prijs, kopen natuurlijk.

Hij komt nog uit onze buurt ook, wij wonen in de Bay of Plenty Region.
Citaat uit het magazine:
In what is a New Zealand first, and quite possibly a world first, Bay of Plenty based Incredible Edibles nursery releases a novel new plant this spring.
Potato Tom produces a crop of sweet and juicy “gardener’s delight”
en dat gaat dan een pagina lang door .. interessant om te lezen.

Klik op de afbeelding hieronder om naar de webpagina van deze nursery te surfen en daar staat ook een link naar het TV-One filmpje!

potatotom_02

Dit bericht is geplaatst in Bloemen en Planten, Eten en Drinken, New Zealand, Opmerkelijk, Tuinieren. Bookmark de permalink.