Nostalgie

Ben bezig met oude zwart-wit foto’s uit onze vroegste fotojaren uit te zoeken om te gaan scannen met het doel ze voor zover mogelijk te bewerken en misschien op te nemen in een album op mijn foto website.
Wij hebben alle camera’s uit ons analoge tijdperk bewaard:
Analoog-Herma
Die Zeiss helemaal links is het leukste, de lens floept naar buiten als je op een knopje drukt. Eigenlijk is die van mijn vader geweest.
We hebben voornamelijk al die jaren, tot het digitale tijdperk losbarstte, gefotografeerd met de Asahi Pentax spiegelreflex, altijd zelf ontwikkeld en afgedrukt. Het was destijds een zeer dure camera, die mijn echtgenoot in de 60-er jaren toen hij officier was op een schip in Hong Kong voor een vriendelijke prijs heeft gekocht, met alles drop en dran… ik meen belastingvrij. Dat waren nog eens tijden;-))

Dit bericht is geplaatst in Fotografie, Techniek met de tags . Bookmark de permalink.