Texel: De Japon en Zonsondergangen

We zijn een midweek naar Texel geweest, voor het eerst in een appartement omdat het de enige lokatie was met vol uitzicht op zee. Stel je voor dat we slecht weer zouden hebben, dan hadden we tenminste nog uitzicht!
We hadden mazzel, want het weer was mooier dan mooi!! Iedere dag in zomerse kledij op stap en de avonden genoten van prachtige zonsondergangen!
We hadden nog meer mazzel want in mooie museum Kaap Skil in Oudeschild waren het de laatste dagen van de tentoonstelling Garderobe, Opgedoken Schat uit de Gouden Eeuw.
We waren reuze benieuwd naar de spraakmakende Japon, die uit het in de 17e eeuw vergane schip (na 350 jaar!) samen met andere schatten naar boven werd gehaald. Onze verwachtingen werden ver overtroffen door de staat, schoonheid en in tact gebleven details… werkelijk spectaculair!!
Ik ga nog een uitgebreide fotoserie maken van Texel en zal die publiceren op m’n foto website, maar hier alvast een voorproefje, al was het maar omdat verschillende vrienden inmiddels hebben geïnformeerd hoe we het hebben gehad, want ze hebben nog geen foto’s gezien;-)

Allez… eerst maar eens de japon:

Na 350 jaar onder water uit het wrak gehaald! Een detail:

Detail

 Zelfs de tekening werd tentoongesteld:

Japon-tekening

en als toetje twee zonsondergangen;-)

Texel-Sunset_01

Texel-Sunset_02

Dit bericht is geplaatst in Art - Kunst, Fotografie, fotoserie, Nederland, Opmerkelijk, Vakantie, Wetenswaardigheden met de tags , , , , . Bookmark de permalink.