Amsterdams Cadeau

Vandaag bezoek gehad van een bijzonder sympathiek Nederlands echtpaar, onze leeftijd, dat onlangs een verblijfsvergunning heeft gekregen en niet ver hier vandaan woont. Ze zijn de ouders van een goede – vanzelfsprekend jeugdige –  vriend van ons.

De levendige en véélzijdige inhoud van onze gesprekken gaat jullie niets aan (ha..ha!), maar wat ik eigenlijk wil vertellen is dat ze een énig cadeau voor ons hadden meegenomen, namelijk de Amsterdamse Spreukenkalender 2012


Hoewel het de bedoeling is dat je de afscheurpaginaatjes per 2 dagen leest, kan ik mij niet bedwingen om alvast vooruit te kijken. Het leest als een realistisch en vaak humoristisch boek.

Wie ons kent weet dat wij beiden Amsterdammers in hart en nieren zijn. Amsterdamse humor en eigenwijzigheden zijn ons dus niet vreemd! De Jiddische humor ook niet, gezien mijn afkomst (My Jiddische Mama…).

Kortom: Genieten !!!!

NIET beschreven, maar wel uit mijn persoonlijke herinnering, de volgende (bijna) anekdote:
Wij hebben tijdens ons huwelijk hoofdzakelijk in ’t Gooi gewoond, na een jeugd in Amsterdam.
Mijn moeder was hartpatiënte en moest zoutarm eten. Als papa en mama bij ons op bezoek in Bussum kwamen zorgde ik er dus voor dat we zoutarme vleeswaar in huis hadden, maar zij was eigenlijk de enige die dat at.
Als ik in Amsterdam een half ons daarvan wilde bestellen zei de slager “Geeft u een feestje vanavond?”
In Bussum probeerde ik dat vóór te zijn en sprak, direct gevolgd op mijn bestelling de grappig-bedoelde woorden uit: “Want ik geef vanavond een feestje!”
Waar de slager, plus de omringende klanten dus NIETS van begrepen, want een half onsje was immers heel gewoon!

Cultuur verschillen binnen een actieradius van ca. 30 kilometer… ja..ja!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid, Humor, Nederland met de tags . Bookmark de permalink.